72 jaar Cassirer groep
Op 2 februari 1952 stapte Hans Martin Cassirer in de auto met een patent op zak voor automatische productie. Hij reed naar Schupa en deed hen een voorstel dat voor een lange en bloeiende zakelijke relatie zou zorgen. Aan de hand van het patent kon hij Schupa precies vertellen hoe zij hun productie konden optimaliseren. Zo ontstond de eerste aardlekschakelaar die automatisch geproduceerd werd.
In de zeventiger jaren stond Hans Martin Cassirer samen met Siemens HAF O&K en Hazemeijer aan de basis van de moderne groepenkast. Zijn idee was om de losse componenten voor de woningbouw in één kleine kast te stoppen. De markt werd tussen Siemens en Schupa opgedeeld, en Schupa heeft tot ver in deze eeuw zowel ABB als het latere Eaton beleverd.
In 1971 kwam Reinold Simon bij Ingenieursbureau H.M. Cassirer, zonder verleden in de elektrotechniek. Hij kreeg te horen dat het vak hem wel even in 3 weken zou worden uitgelegd. Mischien duurde het een weekje langer, maar inmiddels werkt Reinold Simon tot op heden nog bij Cassirer en draagt hij nog elke dag zijn steentje bij.
Op september 1997 kwam David Simon bij Cassirer. Na een jaar stage lopen bij alle fabrieken ging hij voor May en Christe de Belgische markt bewerken.
In 1999 breidde Cassirer het assortiment uit door het argenturen bedrijf Onstee over te nemen. In 2000 verwierf Cassirer het agentschap van GEWISS. Dit bedrijf had toen net Schupa overgenomen. In 2004 ging May en Christe failliet en werd Cassirer benaderd door Vossloh Schwabe.
In 2005 werd Simcas opgericht met als doel onderscheid te maken tussen het agentschap Ingenieursbureau Cassirer en de nieuwe distributietaken. In de afgelopen jaren is Simcas uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met eigen logistiek, engineering, productie en verkoop. Simcas staat voor flexibel, hoge kwaliteit en veel kennis.
Ons motto ”Geaard in techniek” geeft precies weer waar Simcas voor staat.